Lavazza och Chevaleresk, vilken morgon!

on

Alltså att lämna barn på förskolan är då aldrig lätt när du är lite stressad. De känner verkligen av det och om möjligt så blir i all fall Sigge betydligt långsammare. 

Hur som, efter att stressat lämnat Sigge på föris, begav jag mig till L’Avventura på Sveavägen i Stockholm för ett pressevent med Lavazza och Chevaleresk. Låt mig börja med restaurangen L’Avventura. Alltså WOW!! Dit måste jag tillbaka och äta om inte annat bara för att få sitta i de lokalerna. Så otroligt vackert!

Men det var ju inte därför jag var där utan för att få smaka på Lavazzas nya bryggkaffe. Efter en superhärlig frukost berättade marknadschefen Helene Grannas om Lavazzas historia och om varför de nu lanserar bryggkaffe. 

Kort info om Lavazza:
Lavazza är den femte största kafferostaren i världen. Det började redan 1895 när Luigi Lavazza startade speceriaffär och sålde orostade kaffebönor. Han kom på att han kunde testa olika bönor och få fram olika smaker på kaffet. Han var först i världen på att sätta sitt eget namn på en kaffepåse och sälja. Företaget är än idag ett familjeföretag som drivs av den fjärde generationen Lavazza. Familjen är högst involverad i tillverkningen fortfarande och provsmakar allt kaffe innan det släpps iväg för försäljning. 

Lavazza vill nu få in kaffet i finrummet på riktigt och att visa att kaffe inte bara är en förbrukningsvara utan också har olika nyanser och smaker. ”Från böna till kopp”

Vi fick göra vad de kallar ”koppning”, typ som vinprovning fast med kaffe. Och sörpla var ett måste enligt Ida Strid, produktspecialist på Lavazza. (Se även säsong 2 avsnitt 6 av Chevaleresk där de provar kaffe med Ida, finns på Viaplay). 

Först ut var Tierra Bio Organic, som var en väldigt blommig kaffe. Låter sjukt men så var det. Smakade fruktigt. Ida rekommenderade kaffet till efterrätt gärna en cheescake.

Deras klassiska Qualità Rossa, den man känner igen som espressokaffe, var kanske lite mer i min smak. Den passade utmärkt som morgonkaffe med en skvätt mjölk i. Vi får se hur många gram den ska ha per kopp. Blir det 7 eller 8 gram? 

Ja kaffe engagerar mig så ger er avslutningsvis två viktiga tips jag fick med mig:

  1. Låt ALLTID kaffet vara kvar i sin påse. Häll inte upp i burk, då försvinner massa aromer.
  2. Hur mycket malet kaffet är avgör hur du ska tillaga det. Det alla finaste pulvret passar till espresso och det grövsta, när det är mer som flisor, passar till hederlig kokkaffe.

Men de nya förpackningarna från Lavazzo ja de passar ju såklart våra hederliga kaffebryggare! 

Det blev visst en lång text men kaffe är en viktig del av mitt mammaliv. <3 

Ja just det Måns Zelmerlöv och Alexander Wiberg var också på plats och pratade om sin bok Chevaleresk. Cool grej. 🙂