2018 – året då allt hände på en och samma gång

2018 rivstartade med att jag var med i Sveriges Mästerkock och tog mig så långt som topp 8. Jag är superstolt över det, även om jag självklart hade velat komma längre. Ett otroligt konstigt sammanträffande var att programmet där jag åkte ut sändes dagen innan min lilla bebis kom. Allt skedde helt enkelt på en och samma gång. 

Jag startade upp ett nytt Instagram-konto med ambitionen att inspirera mina följare med både vardagsrecept och lite festligare. Mitt hjärta bankar ju lite extra för bakning men äta måste man ju varje dag så varför inte dela med mig av vad jag äter.

Att ha två barn blev lite som en chock för mig inser jag nu när jag tittar i backspegeln. Lyckligtvis har jag två väldigt snälla barn men även om de är snälla så tar det otroligt mycket tid och framför allt energi. Energin som jag haft över har jag ägnat åt mitt Instagram-konto. Det kan vara svårt att förstå hur lång tid det tar att bara publicera en bild. Allt från idé, till att skriva recept till att fota till att lägga upp tar mycket tid. Så nånstans mellan nattningar, sömnlösa nätter och receptskapande förlorade jag mig själv lite. Jag har inte alls haft fokus på mig. 

Nu är det 2019 och jag har några månader kvar på föräldraledigheten och vill nu fokusera mer på mig själv och min familj. Jag vill samtidigt fortsätta inspirera er för jag får mycket energi av er följare och att baka och laga mat. För att frigöra lite av min tid kommer jag inte i samma utsträckning skapa och skriva recept till allt jag lägger upp då det tar otroligt mycket tid och energi. Jag kommer till exempel att prova andras recept i större utsträckning och hoppas kunna inspirera er att göra detsamma. 🙂 Jag hoppas att ni fortsätter följa mig och mitt Instagram-konto i mitt mål att få 10 000 följare. Ett mål som jag ser långt bort i horisonten, det kommer ta lång tid att nå dit MEN jag har lärt mig något otroligt viktigt av Carolina Klüft. Lyssnade på Framgångspodden där hon hon gästade för ett tag sedan och då berättade hon att det är viktigt att ha långsiktiga mål men för henne (och för mig) är det viktigt att ha roligt på vägen dit. För dagen då jag når 10 000 följare är över fortare än jag hinner blinka men vägen dit är lång och då måste jag ha roligt och njuta på vägen. 

Och håll utkik, jag har smygstartat ett nytt litet projekt. Afternoon tea hemma hos mig. För nån måste ju äta upp allt jag lagar och bakar. 🙂 Mer info om detta kommer inom kort!