Pressevent för Hälsans Köks nya produkt Pulled Beans

Jag ska villig erkänna att jag är en inbiten köttätare. Kanske ibland av ren slentrian att till vardags laga spaghetti köttfärssås eller korv stroganoff när det ska gå extra fort. Och inte att förglömma min absoluta favoritlunch. Något som i min familj länge gått under namnet ”Jureskogslunch”, dvs varmkorv med bröd.

Så när jag nu fick inbjudan till ett event där kocken Fredrik Andersson ska laga tre olika rätter med pulled beans var jag ju bara tvungen att tacka ja.

Samtidigt som vi lyssnade på näringsfysiologen Anki Sundin som pratade om miljöpåverkan och hälsoeffekterna av att äta mer grönt fick vi så prova

Steamed buns


Hoisinglaserad Pulled Beans med sesammarinerad gurka, böngroddar, vegansk majonnäs med koriander och ångkokt bröd

Ramen

Senapsglaserad Pulled Beans med kålrotsnudlar, alg och misobuljong, rostad mandel och kål

Taco

Svampstuvad Pulled Beans på tunnbröd med syltad svamp, lingon, svamppulver och plockade örter

Måste säga att den absolut godaste var tacosen, kan vara för att den var den enda som inte var helt vegansk. 

Jag blev riktigt positivt överraskad av konsistensen på denna råvara. Den har en härlig stuns som påminner om renskav. När Anki berättade att om en person äter en vegetarisk rätt i veckan så sparar vi 7 700 glas vatten ja då fick jag mig verkligen en tankeställare. Jag kanske borde äta mer vegetariskt och detta är kanske vägen att gå. Vi får se. Ska klura ut nått smaskens och bjuda er läsare på av den Pulled Beans jag fick med mig hem som smakprov igår.