På pressträff för ny mellanmålsdryck

Idag fick jag äran att gå på Veg of Lunds pressträff när de nu lanserar en helt ny sorts mellanmålsdryck – My Foodie. Drycken skiljer sig från andra mellanmålsdrycker för lyssna här… den innehåller potatis och rapsolja! Detta gör att den är unik i sitt slag. Den är alltså helt vegetabilisk och är fri från alla Livsmedelsverkets fjorton listade allergener. Den innehåller inga tillsatser, konserveringsmedel eller tillsatt socker. Ja och så innehåller den ungefär hälften av det dagliga behovet av Omega-3. Drycken kommer i tre smaker: blåbär, hallon och havtorn. Den lanseras nu exklusivt på Urban Deli i Stockholm och från och med vecka 38 kommer den finnas på livsmedelsbutiker runt om i landet. 

Okey, allt det här låter ju jättebra men hur var det med smaken då? Jag ska villigt erkänna att jag blev lite förvånad när jag läste på flaskan att den innehöll potatis och rapsolja. Men eftersom jag ju gillar att prova nya saker så var det ju bara att prova. Jag fick smaka den med hallon. Det första som slår mig är smaken av hallon och att den är lagen söt, till och med lite syrlig. Mycket angenämt. Konsistensen får mig att minnas att det är potatis i. Den är ganska tjock. Smaken avslutas med att man känner oljan som rundar av och ger en lite smörig känsla. Efter att ha bäljat i mig hela flaskan infinner sig en lagom mättnadskänsla. 

Så för er som gillar att prova nytt, bege er genast till Urban Deli och prova denna nya mellanmålsdryck!