Fröknäcke med kartoffelmad

(Tack till Sigdal Bageri för fröknäcket)

Fröknäcke är ju himla smaskens! Jag upptäckte Sigdals fröknäcke för en herrans massa år sedan när jag försökte mig på en LCHF-diet. Ett supersmarrigt knäcke som kan ätas bara precis som det är eller med någon god dessertost eller varför inte med kokt ägg och kaviar? Jag har nu fått möjlighet att testa deras nyhet, fröknäcke med örter och havssalt. Det är väl ingen som gått miste om att jag även älskar Danmark och dess mat? Här har jag låtit det norska fröknäcket möta en dansk klassiker – kartoffelmad med min tvist såklart!

Till 4 mackor

4 st fröknäcke
Smör
8 små kalla kokta eller ugnsstekta färskpotatisar, skivad
Majonäs
4 skivor bacon
Lite hackad persilja eller gräslök

  1. Stek bacon på medelvärme. Lägg på hushållspapper.
  2. Smöra fröknäcket och lägg på skivad potatis. 
  3. Klicka på majonäs. Tips! Prova gärna min citron- och parmesanmajonäs. Se recept här (Följ steg 1-3)
  4. Lägg på baconet och strö över gräslöken.
  5. Ta en stor tugga, smaskens!