Världens bästa burgare (?)

Kanske inte så förvånande så älskar jag hamburgare. Men vem gör inte det? Så när mina mästerkockskompisar fick det som elimineringstävling blev jag riktigt avundsjuk och såklart sugen på att göra en själv. Men ibland ska man inse sina begränsningar och överlåta tillagandet till någon som gör det bättre. Så denna gång gick jag till AG Kötthandel och köpte köttpuckar. Efter mycket letande efter det bästa brödet, har både försökt baka själv och provat igenom det sortiment som finns ute i handeln, så har jag nu hittat det bästa brödet. Det är ICA Selection Brioche hamburgerbröd. Jag tycker nämligen att de stora märkena ofta har en lite konstig bismak som inte är så angenäm. Köttpucken steker jag tills den håller 45 grader i innertemperatur och låter den sen vila någon minut. Nedan hittar du de tillbehör jag gillar att ha på. När det kommer till ost har ICA nu tagit fram lite olika bra ostar som är goda att ha på hamburgare.

Tillbehör
Saltgurka
Jalapenos
Cheddarost
Karamelliserad lök
Tryffelaioli

Om du vill göra köttpucken själv rekommenderar jag min brors recept på köket.se.

Jag ska ge mig på att baka bröd igen och hoppas hitta det bästa receptet. Återkommer när jag experimenterat klart.