Falafel

on

(Tack till Santa Maria och Smakbox för jag fick möjligheten att prova er nyhet falafelmix!)

Jag har alltid varit lite nyfiken på falafel men är lite känslig mot baljväxter och får kli i halsen. I min första Smakbox fick jag hem nyheter från Santa Maria. Bland annat en falafelmix så då tänkte jag vad kan gå fel? Följde instruktionerna men valde att fritera dem som bollar istället för att steka. I smakboxen fanns också två olika såser. En vegansk sesammajonnäs och en ajvar relish med ingefära. Båda riktigt goda. Hade gärna haft lite vitlök i sesammajonnäsen men annars god. 

Jag kombinerade falafeln med lite avokado en hederlig tomatsallad med persilja och rödlök samt grillad paprika. Samtidigt som jag tog min första tugga insåg jag att jag för första gången i mitt liv just tillagat en vegansk rätt! Och satan i gatan vad gött det blev. 

Till 4 pers

Falafelmix, följ instruktionerna

Tomatsallad

400 gram romanticatomater

1 medelstor rödlök

1/2-1 kruka persilja

Olivolja och sherryvinäger efter smak

Övriga tillbehör

Grillad paprika

Sesammajonnäs

Ajvar relish 

Avocado

Tortillabröd

  1. Dela paprikorna och ta ut innanmätet. Gnid in paprikorna i olivolja och salta. Grilla paprika på högsta värme och grilläge på ugnen. Ta ut dem när skalet har blivit svart. Låt dem svalna. Skala och grovhacka.
  2. Hacka tomater, rödlök och persilja. Gillar du mycket persilja tar du hela krukan, annars tar du cirka hälften.Blanda ihop med lite olivolja och sherryvinäger.
  3. Fritera falafelbollarna i neutral olja på 180 grader tills gyllenbruna. 3-5 minuter. 
  4. Servera direkt!
  5. Ta ett tortilla bröd, mosa lite avokado på, lägg på tomatsallad, grillad paprika, falafel och på med såserna. Ta en stor tugga! Smaskens!